Duurzaam transport
en betere luchtkwaliteit

Evere krijgt eerste charge.brussels-laadpunt

Afgelopen zomer besloot de Brusselse regering om de concessie voor de levering, installatie en exploitatie van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in het Brussels Gewest aan PitPoint toe te kennen. Het oplaadpunt in Evere is de eerste stap op weg naar een EV-infrastructuurnetwerk dat het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal bestrijken, onder de merknaam charge.brussels.

Moderne en duurzame mobiliteit
“Met de lancering van het Brussels oplaadpuntennetwerk voor elektrische voertuigen zetten we opnieuw een belangrijke stap om de luchtkwaliteit in onze stad te verbeteren en de Brusselse mobiliteit te moderniseren”, zegt Pascal Smet, minister van Mobiliteit en Openbare Werken in de Belgische hoofdstad. “Na de introductie van de Low Emission Zone, de aankoop van de eerste MIVB-elektrische bussen en de elektrificatie van de Villo! gedeelde fietsen laten we zien dat Brussel een grote ambitie heeft om een

moderne en duurzame stad te worden op het vlak van mobiliteit. We moedigen Brusselaars en bezoekers aan om over te stappen op elektrische voertuigen.”

De oplaadpunten van charge.brussels zijn toegankelijk voor alle typen elektrische voertuigen. Per laadpunt kunnen twee voertuigen tegelijkertijd soepel laden, met een maximaal vermogen van 11 kW, oftewel twee uur laadtijd voor honderd kilometer.


Duurzame transport en betere luchtkwaliteit

“De introductie van dit eerste laadstation symboliseert de start van duurzamer transport en betere luchtkwaliteit in Brussel: doelstellingen waar PitPoint en Total graag hun schouders onder zetten”, zegt Erik Kemink, ceo van PitPoint. De honderd procent groene stroom die het netwerk van charge.brussels van stroom voorziet, wordt geleverd door Total Gas & Power. De Total-card biedt toegang tot het volledige netwerk van charge.brussels, naast de 70.000 snellaadpunten die al beschikbaar zijn bij Total-tankstations over het Europese wegennet.


“Dit initiatief is onderdeel van onze missie om voorop te lopen in nieuwe mobiliteitsoplossingen”, zegt Fabrice Carême, Total Cards Manager, Total Belgium. “In januari volgde de lancering van EasyCHARGING, het volledige assortiment laadoplossingen (zakelijk, thuis en onderweg), van Total voor elektrische voertuigen”, vertelt Philippe Grandelet, General Manager B2B Total Gas & Power België.


Naast de realisatie van het laadpuntnetwerk, draagt PitPoint bij aan de overgang naar duurzaam transport in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door drie CNG-tankstations te openen in 2019. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project dat deel uitmaakt van het Europese programma ‘Connecting Europe Facility’, gefinancierd door de Europese Commissie. Ga voor meer informatie over charge.brussels naar deze website.

Deel dit artikel