Feiten en cijfers over Groengas

Groengas is een ideale branstof om juist die markten waar electrisch rijden nog nauwelijks een optie is mee te verduurzamen. Onderzoek van CE Delft, uitgevoerd in opdracht van PitPoint, staaft deze visie. Bekijk hieronder wat inzetten op groengas zou betekenen, of lees onze position paper.

Het door PitPoint en CE Delft voorgestelde beleid om meer in te zetten op groengas zou een significante afname in CO2-uitstoot betekenen. Noodzakelijk, want wanneer we kijken naar de prognoses wat betreft de jaarlijkse CO2-uitstoot biedt het huidige en voorgestelde beleid weinig ruimte voor optimisme.

Momenteel bestaat er een vertekend beeld van de impact die groengas heeft. Op dit moment komt alleen het niet-gesubsidieerde groengas (HBE) op het conto van de verkeerssector. Zou het gesubsidieerde groengas (SDE) hierbij op worden geteld, pas dan krijg je een reëel beeld van de totale CO2-reductie die groengas oplevert.


Zou daarnaast de overheid groengas meer omarmen, dus meer 'groengas positief' zijn, dan neemt het aantal milieuvriendelijke kilometers alleen maar verder toe En wordt groengas aantrekkelijker voor juist die mobiliteitssectoren die momenteel (nog) niet op electriciteit over kunnen schakelen.


Geïnteresseerd in het onderzoek van CE Delft en PitPoint? Lees dan hier meer over het belang van groengas.

Bron: CE Delft / PitPoint 2018

Deel dit artikel