Hoe werkt elektrisch laden?

Stef Pierik, verantwoordelijke business development voor elektrisch vervoer bij PitPoint: “De elektrische auto is in opmars, maar veel mensen hebben nog geen gevoel bij opladen, energieverbruik en rijbereik. Welkom in de wereld van kilowatturen en AC/DC…”

Een volle accu voor de elektrische auto?

“De energie-inhoud van de lithium-ion-accu’s die in de meeste auto’s zitten, varieert van 34 kilowattuur (kWh) tot 60 kWh, en de grootste gaan tot 100 kWh. Een gemiddelde moderne elektrische auto met een accu van bijvoorbeeld 60 kWh verbruikt tussen de vijftien en twintig kilowattuur per honderd kilometer. Een volle accu is dan goed voor zo’n 350 kilometer rijbereik. Maar dat hangt natuurlijk ook af van je rijstijl. Als ik mijn acceleratiepedaal – gaspedaal kunnen we het inmiddels niet meer noemen – volledig indruk, piekt het verbruik uiteraard.”


Stopcontact of laadpunt?

“Thuis op je huis-tuin-en-keukenstopcontact heb je vaak een zeer beperkt laadvermogen. Een normaal stopcontact laadt met een 1-fasedraad met een stroomsterkte van bijvoorbeeld tien Ampère en een spanning van 230 volt. Dan laad je uit je stopcontact 2,3 kilowattuur (kWh) per uur. Wil je daarmee een accu van 60 kWh helemaal vol krijgen dan duurt dat zo’n 26 uur. Dat is zeker niet de snelste optie. Een laadpunt of laadpaal levert 3,7 kW tot 22 kW per uur. 11 kW haal je als je een 3-fasen-aansluiting hebt. Je accu van 60 kWh is dan in minder dan zes uur vol. Veel kantoorgebouwen hebben zelfs 60 kW of meer vermogen tot hun beschikking. Daar bestaat de mogelijkheid om meerdere van deze 11 kW-laadpunten aan te sluiten. Het is altijd wel afhankelijk van de capaciteit van de omvormer in het voertuig met hoeveel fasen en ampère geladen kan worden.”


Laden met AC of DC?

“Tot nu toe hadden we het over laden met de wisselstroom (AC ofwel Alternate Current) die uit het elektriciteitsnet komt. De accu van een elektrische auto moet echter altijd met gelijkstroom (DC ofwel Direct Current) worden geladen. Een AC-lader (laadpunt) is eigenlijk een veredeld en slim stopcontact. De wisselstroom uit het net wordt via de AC-lader in de auto gevoerd. In de auto zit de omvormer, die zet de stroom om naar DC en voedt dit aan de accu. Een DC-lader bevat zelf een omvormer, de stroom gaat direct vanuit de lader de accu in. Dit type lader is wel groter, behoorlijk duurder en vraagt een grotere stroomsterkte. Standaard laad je dan met een vermogen van 50 kW (bijvoorbeeld 125 ampère x 400 volt). Met zo’n hoog vermogen kun je in twintig minuten meestal de energie in je accu opkrikken van twintig tot tachtig procent, afhankelijk van de auto. Je kunt met DC ook al snelladen met 175 kW, en dat zal nog stijgen naar ongeveer 350 kW. Dan ben je in tien minuten klaar, mits de auto dit aankan. Deze laadsnelheden verminderen de range anxiety – de angst dat je stil komt te staan met een lege accu. De kans dat je in Nederland met een lege accu komt te staan, is overigens zeer klein, want het (snel)laadnetwerk in Nederland is goed dekkend. De mogelijkheden voor elektrisch rijden worden alleen maar beter.”

Deel dit artikel