What’s New?

Extra koude LNG nieuwste technologie van PitPoint

Het binnenkort te openen gloednieuwe LNG-tankstation van PitPoint in het Belgische Rekkem bevat een fraai staaltje nieuwe brandstoftechnologie: er kan ‘extra’ koude LNG worden getankt, met een druk vanaf 4 bar. Goed nieuws voor de vrachtwagenchauffeurs die een Volvo-truck rijden! Het station wordt halverwege juli geopend:nu is het de hoogste tijd om deze technologie ook binnen de Nederlandse LNG-stations uit te rollen.

Minder druk betekent dat er meer gas in de tank kan: Volvo-vrachtwagens met een LNG-tank hebben op deze manier maar liefst tien procent meer actieradius!

Normale LNG komt met een druk van 9 bar uit de tank; de extra koude LNG met circa 4 bar. Volvo-vrachtwagenchauffeurs met een LNG-tank die het Rekkemse tankstation passeren hebben nu dus de keuze uit twee tankopties. Overige trucks moeten het nog doen met de ‘normale’ LNG.


Maar hoezo ‘extra’ koud? Normaal gezien komt er óók koude LNG uit de pomp. LNG is onder atmosferische druk namelijk al -162 graden en wordt dus geleverd op circa 9 bar, de minimale ‘standaarddruk’ waarop de LNG-trucks van de merken Scania en Iveco opereren. Volvo Trucks hanteren een andere techniek. Hierdoor kunnen Volvo LNG-trucks overweg met een lagere temperatuur en dus is een lagere druk, vanaf circa 4 bar, mogelijk om te tanken. Doordat de LNG met minder druk de LNG-tank van de Volvo-truck in wordt gespoten, kunnen zij bij een tankbeurt éxtra gas meenemen, met extra actieradius tot gevolg.


Binnen het duurzame transport een mooie en interessante ontwikkeling. Binnen Europa konden Volvo-chauffeurs die hier gebruik van wilden maken nauwelijks ergens terecht. Doordat PitPoint een full service provider is, van het ontwerpen, bouwen tot het beheren van de tankstations, kunnen nieuwe technologieën die omarmd worden, meteen worden doorgevoerd. Vandaar dat bij het ontwerpen van dit nieuwe LNG-station meteen de mogelijkheid van extra koude LNG werd meegenomen. Ook bij de overige LNG-stations van PitPoint zal deze extra koude LNG-technologie nog worden toegevoegd.


Test & Learn

Binnen markten die nog vol in ontwikkeling zijn, zoals de markt van LNG-tankstations, is het belangrijk om te luisteren naar de eindgebruikers. Op deze manier zijn aanbieders in staat om stap voor stap steeds beter de behoeften van de eindklant te vertalen in de producten die ze ontwerpen en diensten die ze aanbieden.

In het geval van PitPoint betekent dit dat het videoscherm van alle LNG-pompstations is voorzien van de nodige extra talen. Hiermee kunnen 11 nationaliteiten de tankinstructies nu in hun eigen taal van de dispenser aflezen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Pools, Portugees, Oekraïens, Roemeens én Zweeds. Handig, met de Benelux als voorname doorvoerroute voor veel exporterende en importerende landen.

Deel dit artikel