Actualiteit

In groengas investerende taxibedrijven dupe van beleid gemeente Amsterdam

Vanaf 2030 alleen nog maar auto’s die rijden op elektriciteit of waterstof: de ambitie van de gemeente Amsterdam in een notendop. Met het Actieplan Schone Lucht hoopt de gemeente de lucht binnen onze hoofdstad schoner en gezonder te maken. Terwijl elektrische voertuigen zich steeds meer in het straatbeeld mengen, wacht waterstof echter nog op een definitieve doorbraak. Taxiondernemers die hebben geïnvesteerd in groengas, momenteel een mooie middenweg tussen fossiele en zero emissie voertuigen, komen echter bedrogen uit.

In pakweg elf jaar tijd van fossiele brandstoffen naar volledig uitstootvrije voertuigen is het ambitieuze voornemen van de gemeente Amsterdam, maar tegelijkertijd is het pure noodzaak, zo geeft wethouder Sharon Dijksma aan. De vieze lucht is, na roken, weinig bewegen en slecht eten, het vierde grootste gezondheidsrisico dat de inwoners van de hoofdstad lopen. Om hier iets aan te doen, is het Actieplan Schone Lucht opgesteld. Hierin staan verschillende mijlpalen, die ertoe moeten leiden dat in 2030 álle voertuigen die in Amsterdam rondrijden uitstootvrij zijn, inclusief personenauto’s en motoren.


Taxibedrijven
Ook taxibedrijven moeten op dit beleid gaan voorsorteren en ze doen dit ook: onderzoek van PitPoint heeft uitgewezen dat er momenteel maar liefst 613 groengastaxi’s in Amsterdam rondrijden. Met een waarde van gemiddeld 35.000 euro betekent dit dat de Amsterdamse taxibranche inmiddels zo’n 20 miljoen euro heeft geïnvesteerd in schoner rijden. Met het Actieplan Schone Lucht in het achterhoofd weet de branche dat dit bedrag vanaf 2021 verspilde moeite is geweest: over twee jaar zijn groengastaxi’s al niet meer welkom op de schone taxistandplaatsen in de binnenstad.


De vraag is of er een duurzaam alternatief voor het de groengastaxi’s terugkomt. “Wij zien in de transitiefase naar elektrisch en waterstof een belangrijke rol weggelegd voor andere schone brandstoffen, zoals groengas. Wij vinden dat de gemeente zich met de doelstellingen van 2021 en 2025 (vanaf dat moment zijn alle taxi’s die niet rijden op elektriciteit of waterstof al niet meer welkom binnen de ring A10, red.) teveel toespitst op één oplossing.” Aan het woord: Marja Versleijen, Managing Director PitPoint. “Mensen die in groengas hebben geïnvesteerd worden nu gedupeerd”, constateert ze in gesprek met NH Nieuws.


Tankstations
Naast de groengastaxi’s zijn ook drie groengas-tankstations binnen de uitstootvrije zone de dupe van het actieplan. Met ieder zo’n 350.000 euro heeft men ook flink in een groengas tank-infrastructuur geïnvesteerd. Versleijen: “Ook hier vinden we het jammer dat schone initiatieven van tafel worden geveegd.” De gemeente laat weten subsidie- en ontheffingsregelingen, zoals sloop- of vervangingsregelingen beschikbaar te stellen. Het feit dat de subsidie op elektrische auto’s medio juni 2019 bijna op is, stemt wat dat betreft weinig hoopvol. In het najaar van 2019 kijkt de gemeente Amsterdam of er nieuwe regelingen komen die ervoor moeten zorgen dat het vervoer in de stad in 2030 daadwerkelijk uitstootvrij is.

Deel dit artikel