Het groene rolmodel van…

Vitalie Palade

Op zijn vijftiende verliet deze Moldaviër zijn thuisland voor Portugal en woonde later ook in België en Nederland. Vitalie Palade’s fascinatie voor all things green ontstond al vroeg in zijn leven, in landelijk Moldavië. Wie heeft hem geïnspireerd op het gebied van duurzaamheid, wie zijn voor hem groene rolmodellen?

Het is geen toeval dat Vitalie bij het duurzame PitPoint terecht is gekomen als Network Development Advisor voor CNG, H2 en EV. Hij won de Yearly Master's Thesis Award in the field of 'Entrepreneurship', 'Sustainability and CSR' van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij schreef in zijn scriptie over de ontwikkeling van elektrische snellader-infrastructuur in België. Inmiddels ziet hij het als zijn persoonlijke en professionele taak om de roep om een duurzamere wereld zoveel mogelijk te verspreiden.


Het begon allemaal op de boerderij van zijn grootouders. Hoewel zijn ouders in een hoofdstad woonden, spendeerde hij veel tijd bij zijn bunicul en bunica op het platteland. Daar was alles groen en was de lucht schoon en speelden de kinderen net zo lief met modder als met speelgoed. Vitalie was altijd buiten en genoot met volle teugen van alles dat de Oost-Europese natuur hem te bieden had. Elke keer als hij terugging naar de vervuilde stad werd hij ongelukkig.


Vitalie’s vader zag de ontevredenheid bij zijn zoon en besloot het huis gas- en olievrij te maken. Binnen de kortste keren was het ouderlijk huis CO2-arm en kwam bijna alle energie uit elektriciteit. Dit was, zeker in die tijd, uniek voor Moldavië. Niemand in de omgeving had ook maar de minste interesse in duurzaamheid. Dit veranderde toen het gezin naar Portugal verhuisde. Daar draaide de centrale verwarming op zonnepanelen.


“Toen ik ouder werd, besefte ik me dat ik iets moest doen voor de wereld. Ik begon me af te vragen wat mijn missie was en wat ik precies wilde betekenen voor de mensen om me heen. Veranderingen beginnen uiteindelijk bij jezelf en ik besloot dat ik een rolmodel wilde zijn voor anderen. Ik ben minder plastic gaan gebruiken en minder vlees gaan eten en later heb ik ook over het onderwerp geschreven in mijn masterscriptie.”


Je familie was een groot voorbeeld voor jou in je jeugd. Wie is later je groene rolmodel geworden?

“Hoewel het een enorme narcist is en ik geen vrienden met hem zou kunnen zijn, is hij wel briljant geweest in bepaalde opzichten: Elon Musk. Hij nam namelijk een eeuwenoud idee en moderniseerde het voor de hedendaagse markt. De eerste elektrische auto werd al in 1898 ontworpen, door Ferdinand Porsche. Deze auto had een actieradius van 49 mijl (79 km, red.). Niet iedereen weet dat rond 1900 bijna alle auto’s elektrisch aangedreven waren. De brandstofmotor werd echter sneller beter, dus moest de elektrische motor het afleggen.”


“Musk had kapitaal uit zijn vorige bedrijven en maakte van zijn droom realiteit. De elektrische auto is geen silver bullet, maar zijn bedrijf heeft zeker een verandering teweeggebracht. Hij zorgde ervoor dat een duur en futuristisch idee beschikbaar werd voor het grote publiek. Wat mijn opa en oma, mijn ouders en Elon mij geleerd hebben is: smart thinking pays off. Het mooie van mijn werk is dat ik weet dat 180 collega’s hetzelfde in het leven staan als ik. Ik wil Nederland en de rest van Europa helpen om CO2-vrij te zijn in 2030.”


Hoe staat Moldavië tegenover duurzaamheid?

“De basis voor grondige vergroening van een land is een sterk juridisch en politiek systeem. Moldavië kampt echter met politieke onrust en corruptie, daar is duurzaamheid geen hot topic. Kijk naar Nederland, alles is hier tot in de puntjes geregeld. In mijn moederland is dit wel anders. Portugal daarentegen is als land niet alleen prachtig, maar heeft ook veel zonuren en een lange kustlijn, wat veel potentie geeft voor zonne-en windenergie. Over enkele jaren zou het hele land op schone energie kunnen draaien. Wetgeving is hierbij erg belangrijk. De toekomst moet gevormd worden door de overheid, nationaal, dan wel door de EU. De Europese Commissie is wat dat betreft een ander groen rolmodel voor mij, zij heeft veel subsidies en andere steun geleverd aan duurzame projecten in de EU. En steun vinden onder de inwoners van de EU is niet altijd eenvoudig. Kijk maar naar de Franse regering die een stijging van de prijs van benzine aankondigde. Parijs protesteerde meteen drie maanden lang.”


“We hebben met zijn allen nog een lange weg te gaan, maar het begint allemaal bij draagvlak. We willen namelijk wel beter voor de aarde zorgen, maar zijn niet altijd even bereid ervoor te betalen. En dat terwijl we zo’n mooie, schone toekomst met elkaar kunnen creëren. Als ik naar de windmolens in dit land kijk, krijg ik enorm veel energie en krijg ik nog meer zin om onze missie te bereiken.”

Deel dit artikel