What’s New?

Waterstofauto steeds populairder onder automotive professionals

Ieder jaar peilt KPMG onder zo’n duizend leidinggevenden in de auto-industrie wat de belangrijkste trends in hun branche zijn. Van de elf trends, zoals ‘autonoom rijden’ en ‘big data’, stond in 2018 ineens de waterstofauto bovenaan. De elektrische auto met batterij zakte naar plaats drie. Niet alleen stoot een waterstofauto geen vieze lucht uit, het zuivert de lucht zelfs.

Het totaal aantal waterstofauto's in Nederland bestaat per september 2019 uit 151 voertuigen, waarvan 134 personenauto's. Den Haag is daarnaast de eerste gemeente in Nederland waar taxi’s op waterstof rondrijden. Dit in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Sinds begin juni rijden 35 van deze opvallende waterstofauto’s door de Hofstad en kunnen ongeveer 15.000 mensen met een indicatie gebruikmaken van dit uitstootvrije Wmo-vervoer. Gevolg: nul emissie en duizenden mensen die zelfstandig thuis kunnen blijven wonen én blijven deelnemen aan de maatschappij. Deze ontwikkeling is dus goed nieuws voor de samenleving én de luchtkwaliteit, want hoe meer auto’s op waterstof rijden, hoe schoner de lucht.


Huwelijk waterstof en zuurstof
De technische verklaring hiervoor begint bij het feit dat lucht niet volledig uit zuurstof bestaat. Slechts twintig procent van onze lucht is daadwerkelijk zuurstof. De hoofdmoot bestaat uit stikstof (78 procent), koolstofdioxide (één procent) en nog een deel bestaat uit andere kleine stoffen en vervuiling. In waterstofauto’s laat een fuel cell zuurstof reageren met waterstof, om zo elektriciteit te maken. Het is dus eigenlijk het tegenovergestelde van waterstofproductie waar, met behulp van elektriciteit, water gesplitst wordt in water- en zuurstof.


Tijdens het rijden vangt de waterstofauto zuurstof op. Dat is de reden waarom een H2-auto wel een open rooster heeft aan de voorkant en batterij-auto’s niet. Om de fuel cell niet te beschadigen, de levensduur hoog te houden en de omzetting zo efficiënt mogelijk te houden, moet de zuurstof zo puur mogelijk zijn. Daarom wordt de lucht gefilterd van stikstof, CO2 en andere stoffen. De vervuiling die in de lucht zit, wordt opgeslagen in een luchtfilter en op die manier ‘rijd je de lucht schoon’. De reden dat er bij een waterstofauto water uit de uitlaat komt, is omdat waterstof en zuurstof bij het omzetten naar elektriciteit weer worden samengevoegd tot water: een mooie circle of life.


Clean Driving ™ Month
De Hyundai NEXO rijdt bijvoorbeeld meer dan 900 kilogram (!) lucht schoon tijdens een rijmaand, zo bleek in 2018, tijdens Hyundai’s Clean Driving ™ Month. Ter illustratie: dat is dezelfde hoeveelheid lucht die één volwassene in zestig dagen in- en uitademt. Als onderdeel van hun Clean Driving ™ Month in oktober 2018, en om hun gloednieuwe elektrische brandstofcel met waterstofbrandstofcel te lanceren, werkte Hyundai Motor UK samen met University College London om een rijroute uit te stippelen met de meest vervuilde en drukke wegen van Londen. Dit parcours omvatte onder meer Marylebone Road en Park Lane. Met de Clean Driving ™ Month probeerde het Zuid-Koreaanse automerk mensen aan het denken en praten te krijgen (over luchtverontreiniging én oplossingen hiervoor) en daarnaast de lucht een beetje schoner te maken.

Deel dit artikel